Wij bieden een vriend met vier gezonde benen voor mensen jong en oud, met en zonder beperking. Wij vragen uw steun.

Profile picture
Natuurlijk Paardrijden en Hippotherapie VZW
Project afgesloten
7
€ 340 van € 2.500
05/03/2017

Hallo Allemaal!

De naam Natuurlijk Paardrijden en Hippotherapie zegt het al, wij laten kinderen en volwassenen met en zonder beperking op een zo natuurlijk mogelijke manier paardrijden, zonder zadel, onder individuele begeleiding, in de bossen van Schilde. Op deze manier kunnen we mensen met en zonder beperking laten genieten van de ontspannende werking die paardrijden zonder zadel met zich meebrengt. Het rijden ontspant en versterkt de spieren, de mooie natuurlijke omgeving van de bossen waarin we onze ritten doen (altijd onder individuele begeleiding) zorgt voor mentale ontspanning. Er is ruimte om te praten, maar ook om stil te zijn. Voor ons is iedereen gelijk, of je nu wel of niet een beperking hebt. Onze missie is om alle mensen die ervoor open staan te laten genieten van de band met het paard en de natuur. Om ervoor te zorgen dat onze paarden zo gezond en gelukkig mogelijk zijn houden we ze in een kudde, 24 op 24 buiten op een paddock met schuilstallen.

Voor mensen met stress, een fysieke of mentale beperking is natuurlijk paardrijden/hippotherapie een heel goede manier om te kunnen ontspannen, even te kunnen vergeten dat je "anders" bent of een beperking hebt. Paarden zijn onbevooroordeeld en altijd eerlijk. Ze reageren op de energie die wij uitstralen. Doordat onze paarden zo natuurlijk mogelijk gehouden worden, zijn ze niet afgestompt voor deze energie en helpen ze ons deze naar iets positiefs om te buigen door ons een spiegel voor te houden. Ze helpen ons angsten overwinnen en zelfvertrouwen te creeren. Dit is heel belangrijk, zeker voor kinderen en mensen met een beperking. Onze paarden zijn getraind op stemcommando's en hebben van nature een goedmoedig, evenwichtig en rustig karakter. Ze zijn niet te groot, waardoor hun bewegingen door een ieder goed te volgen zijn.

Onze Ludo werkt al meer dan 60 jaar met paarden en combineert dit al jaren met mensen met een beperking. Zijn passie voor de dieren en mensen die "anders" zijn, heeft ervoor gezorgd dat hij dit nog altijd met heel veel plezier doet.

Waarom vragen wij nu om uw steun?

Wij willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van onze paarden. Om dit te kunnen doen, moeten onze dieren gezond en gelukkig zijn. We hebben een prima locatie, goed bereikbaar en gelegen aan de bossen van Schilde. Het nadeel van deze locatie is echter dat het terrein waar onze paarden staan op voormalige moerasgrond staan. Dit zorgt ervoor dat regenwater moeilijk en slechts heel langzaam wegzakt in de bodem. Hierdoor staan onze paarden bij de minste regenval tot hun knieen in de modder. Uiteraard hebben zij mooie schuilstallen, waar zij droog staan. Maar het stuk grond waar zij gevoerd worden is tijdes de herfst/winter maanden vrijwel constant een grote modderpoel. Concreet zouden wij daar graag verbeteringen aanbrengen door het gedeelte waar zij eten te verstevigen door oude treinbilzen te leggen, zoals wij ook hebben gedaan bij hun schuilstallen. Dit zorgt ervoor dat ze meer ruimte hebben om droge voeten te houden, het zorgt ervoor dat ze minder zand binnenkrijgen wanneer ze eten zodat ze minder risico hebben op zandkoliek en geeft meer ruimte voor bezoekers om interactie te hebben met de paarden zonder dat ze door een halve meter modder moeten worstelen.

Wij hebben hierbij uw financiele steun nodig. We vragen voor het paardrijden slechts €15 per uur, onder individuele begeleiding. We willen namelijk zoveel mogelijk mensen de kans geven om bij ons paard te rijden. Het zorgt er alleen wel voor dat we afhankelijk zijn van financiele steun van sponsors zoals u om projecten zoals het bovengenoemde te kunnen realiseren. We hebben een bedrag nodig van ong. €2500,- om het stuk waar de paarden eten te kunnen verstevigen met treinbilzen. Het is een stuk grond van 120m2 waar we zo'n 170 bilzen moeten leggen. De grond moet eerst geegaliseerd worden, daarna verstevigd met extra zand waarna de bilzen gelegd kunnen worden. Uw geld gaat dus naar een concreet project om de leefomgeving van onze paarden te verbeteren.

Buiten dit concrete project zijn wij altijd op zoek naar donateurs/sponsors zodat wij ook kansarme kinderen en nog meer mensen met een beperking kunnen bereiken en kunnen laten paardrijden. Daarnaast hebben we nog tal van ideeen om onze service te kunnen verbeteren, zoals het aankopen van caps, vernieuwen van de omheining, verrijking van de kinderboerderij etc. Uw steun is dus altijd welkom!

http://natuurlijk-paardrijden-en-hippotherapie.webnode.be/

Donaties

€ 10
05/03/2017
Linda
Succes!
€ 15
05/03/2017
Linda Cuypers
No comments.
€ 200
06/03/2017
Anoniem
Veel succes!
€ 25
06/03/2017
Paul De Houwer
No comments.
€ 50
08/03/2017
Wannes
Voor een heel goed doel!
€ 15
09/03/2017
L
:)
€ 25
24/03/2017
Jonas Compernolle
No comments.
Donaties
€ 10
Linda
Succes!
€ 15
Linda Cuypers
No comments.
€ 200
Anoniem
Veel succes!
€ 25
Paul De Houwer
No comments.
€ 50
Wannes
Voor een heel goed doel!
€ 15
L
:)
€ 25
Jonas Compernolle
No comments.