Verhuis naar Zuid-Afrika

Profile picture
Lars Heykers
Project afgesloten
1
€ 100 van € 15.000
21/02/2016 - 20:15

Weer een stapje dichter bij de verblijfsvergunning!

De vereiste TBC screening laten doen in het ziekenhuis en de longen zijn in goede staat, perfect voor de lange trektochten die me te wachten staan.

22/02/2016 - 22:00

De goede papieren blijven maar komen!

Blanco strafregister, gestempeld en ondertekend. :-D

20/02/2016 - 21:00

Na enkele keren in het prachtige Zuid-Afrika op reis te zijn geweest, ben ik er na de laatse keer mijn hart volledig verloren.

Ik heb de beslissing gemaakt en wil naar daar verhuizen ... Maar dat gaat niet zonder enige hulp van buitenaf ...

●▬▬▬[ Doel ]▬▬▬●

Mijn doel is om de eerste 5-10 jaar in de regio van Johannesburg te vertoeven om daar te werken en zo veel mogelijk geld opzij te zetten.

Daarna wil ik met enkele vrienden, die daar reeds wonen, naar het zuiden trekken, regio Plettenberg Bay, om een vakantie domein te openen met lodges, een restaurant, een bar, .. Natuurlijk allemaal puur Belgisch, met Belgisch eten en natuurlijk onze Belgische bieren! Omdat het natuurlijk moeilijk is om afscheid te nemen van vrienden en familie, zou ik in dit project willen werken met een soort van "vriendendienst". Het komt hier op neer: vrienden en kennissen die op vakantie willen komen, kopen hun eigen vliegticket, kunnen gratis een lodge huren bij mij op voorwaarde dat zij 5 dagen in de week, 4u werk verrichten op het domein. Dit kan van gras maaien, tot afwassen, tot schoonmaak zijn. De uren kunnen zij ook zelf kiezen natuurlijk: Sta je graag vroeg op, dan begin je bv om 6u met je werk en kan je om 10u op pad vertrekken op je eigen avontuur. Dit zijn maar schetsen van het plan, maar het zal sowieso in deze richting verder worden uitgewerkt.

●▬▬▬[ Doelbedrag ]▬▬▬●

Om deze dromen te verwezenlijken, moet ik eerst een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen, bij het consulaat in Brussel, die ik niet kan krijgen zonder genoeg geld op mijn rekening te hebben staan om te bewijzen dat ik mijzelf kan onderhouden. Maar ook de verhuis zelf kost een flinke duit, zo'n € 4.500 om mijn huishouden, per boot, van Antwerpen naar Durban te verschepen, waarna het per vrachtwagen bij mij nieuwe woning wordt afgezet.

Mijn doelbedrag is dus kortom: € 15.000 :

€ 4.500 voor de verhuis zelf, met deur-tot-deur services;

€ 500 voor mijn vliegtuig ticket;

€ 1.000 voor al het papierwerk in orde te krijgen: paspoort, rijbewijs, authenticatie van mijn diploma's, verblijfsvergunning, dokterskosten, etc.;

€ 4.000 om het eerste jaar de huur van mijn flat te kunnen betalen;

€ 5.000 het eerste jaar rond te komen met eten, drinken en brandstof.

Daarom wil ik de hulp inroepen van gulle mensen die misschien met de zelfde wensen en dromen zitten maar deze, net zoals ik, niet zonder hulp van buiten af kunnen verwezenlijken.

●▬▬▬[ Gratis verblijf ]▬▬▬●

Vergeet zeker niet: bij een donatie vanaf € 100 nodig ik U (en uw partner, vriend(in), kennis) uit om in mijn nieuwe woonst in Zuid-Afrika 5 dagen gratis te komen logeren. Ik verzorg dan ontbijt als je dat wenst en leer je de leukste plekjes van Johannesburg kennen. Wees wel snel, want dit aanbod is beperkt tot de eerste 25 sponsors.

Alvast bedankt voor uw interesse en hopelijk kan U mij helpen om naar het mooie land van 'The Big 5' en de biltong te verhuizen!

 

Donaties

€ 100
20/02/2016
Anoniem
Succes!

Beloningen

€ 100
Limit! 24 available
Gratis kamer voor 1 of 2 personen, voor 5 dagen.
Als je een donatie van €100 maakt, kan je in mijn nieuwe woonst gratis 5 dagen komen logeren om mijn dank aan jou te betuigen.
Donaties
€ 100
Anoniem
Succes!
Beloningen
€ 100
Gratis kamer voor 1 of 2 personen, voor 5 dagen.
Als je een donatie van €100 maakt, kan je in mijn nieuwe woonst gratis 5 dagen komen logeren om mijn dank aan jou te betuigen.