R.V. De Manciaruiters: realisatie van een losrijbak

Profile picture
R.V. De Manciaruiters
Project afgesloten
9
€ 325 van € 5.000
02/05/2016 - 14:00

 

 

Foto genomen tijdens een van onze evenementen (Wedstrijddag 2015) - Door: Jetske Verkaik, Jeugdcommissie

 

R.V. DE MANCIARUITERS: OPKNAPPEN VAN ONZE LOSRIJBAK

R.V. De Manciaruiters is een ruitervereniging in Noordhoek (gemeente Moerdijk, Noord-Brabant). Sinds 1970 bieden wij een plek in ons dorp waar de paardensport kan worden beoefend en waar ruiters elkaar kunnen ontmoeten om hun passie voor de sport met elkaar te delen! 

 

 

R.V. DE MANCIARUITERS IN EEN NIEUW JASJE

R.V. De Manciaruiters is de laatste drie jaar actief bezig geweest met een 'herprofilering' van haar vereniging. We proberen door allerlei initiatieven de club een frisse, jonge en moderne uitstraling te geven. Zo hebben we bijvoorbeeld ons oude logo vervangen, een nieuwe website gebouwd en zijn we actiever geworden op de sociale media, maar hebben we ook ons aanbod van activiteiten en evenementen compleet veranderd. We organiseren nu geen klassieke 'onderlinge wedstrijdjes' meer, maar juist grootschalige openbare evenementen die voor een groter en breder publiek toegankelijk zijn.

Met deze evenementen proberen wij niet alleen de paardensportliefhebbers te bereiken, maar ook de bewoners van Noordhoek en omgeving. Door het houden van originele activiteiten, zoals onze inmiddels welbekende 'Pas de Deux'-avond, proberen we om een bekender gezicht in de omgeving te worden en meer mensen enthousiast te maken voor de paardensport! Het doet ons dan ook goed dat we steeds meer nieuwe mensen zien die komen kijken naar deze evenementen en dat we vele positieve, warme reacties mogen ontvangen keer op keer! Belangrijk om te vermelden is dat deze activiteiten grotendeels worden georganiseerd door jeugdige leden en een trouwe groep vrijwilligers.

WAAROM DEZE CROWDFUNDING-CAMPAGNE?

R.V. De Manciaruiters heeft dus ambitieuze toekomstplannen. We proberen onze vereniging steeds duidelijker op de kaart te zetten en willen graag nog verder groeien. Echter, om dit doel te kunnen bereiken, moet er wel het een en ander gebeuren. Het belangrijkste punt is 'HET OPKNAPPEN VAN ONZE LOSRIJBAK' (een paardrijbak waarin ruiters voor de aanvang van een wedstrijd even kunnen warmdraaien), vandaar dat wij deze Crowdfunding-campagne hebben opgericht. Wij zijn tot dit besluit gekomen nadat diverse subsidieaanvragen bij de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant zijn afgekeurd, maar dat weerhoudt er ons niet van om hard te knokken voor onze doelstelling!

Zoals vermeld in de bovenstaande paragraaf organiseren wij allerlei evenementen. Dit zijn voorbeelden van initiatieven om geld in te zamelen. We zijn namelijk zelf ook al hard aan het sparen om een vernieuwing van onze losrijbak te kunnen realiseren. Zo gaan we de dag voor moederdag weer de straten op om aardbeien te verkopen aan de deur. Echter gaat dat niet heel erg vlot, ondanks dat we zo ons best doen, vandaar dat we UW HULP hierbij vragen! Met UW STEUN zouden we dit jaar nog kunnen beginnen met het opknappen van onze accommodatie!

 

 

WAAROM IS HET OPKNAPPEN VAN DE LOSRIJBAK HIERBIJ NODIG?

We willen graag onze losrijbak opknappen, zodat we officiële KNHS-wedstrijden kunnen gaan organiseren. Met deze wedstrijden kunnen ruiters zogenaamde 'promotiepunten' behalen, waarmee zij verder kunnen naar een volgend niveau in de paardensport. R.V. De Manciaruiters wil graag een plek aanbieden voor ruiters in Noordhoek en omgeving waar zij deze kunnen behalen. Echter voldoet ons terrein helaas niet aan de eisen van de KNHS voor het houden van zulke officiële paardrijwedstrijden. 

Door het opknappen van onze losrijbak wordt dit dus wel mogelijk! Door het organiseren van deze KNHS-wedstrijden trekken we ook een groter en breder publiek aan. Het aantal officiële wedstrijden die kunnen worden gereden in onze buurt is namelijk vrij beperkt. Dat is zonde, want vandaar dat wij dus nieuwe kansen proberen te creëren voor de ruiters uit Noordhoek en omgeving. Ook zorgt een opgeknapte losrijbak ervoor dat onze huidige (voor het gemak even genoemde 'gewone/normale') rijbak in een goede staat blijft. Op drukke dagen zouden ruiters dan verspreid over de twee rijbakken kunnen rijden. We besparen dus ook mogelijke toekomstige schade aan onze huidige accommodatie.

WAT IS HET DOELBEDRAG?

Ons doelbedrag is €5000,-   Dit bedrag hebben we minimaal nodig om onze renovatieplannen fatsoenlijk uit te kunnen voeren. We willen het liefste geen half werk verrichten én het in één keer zo goed mogelijk doen! Wel is het zo dat we streven naar een hoger bedrag. Hierbij geldt: hoe meer geld we ophalen (boven de 5000 euro), hoe beter en professioneler we onze losrijbak kunnen opknappen! Natuurlijk legt de club zelf ook een deel bij dit project.  We begrijpen dat dit een groot bedrag is, maar wij geloven in de kracht van crowdfunding: iedereen kan een steentje bijdragen!

Dit doelbedrag proberen we te behalen door het houden van een omvangrijke promotiecampagne binnen onze vereniging, maar ook daarbuiten. We zullen onze Crowdfunding-campagne posten op onze Facebook-pagina en verschillende bedrijven en organisaties benaderen. Natuurlijk hopen we op veel steun van onze leden, familieleden, vrienden en kennissen. We zouden het dan ook fijn vinden als onze berichten aangaande deze Crowdfunding-campagne zo veel mogelijk worden gedeeld. Ook gaan we diverse (regionale) kranten benaderen om deze Crowdfunding-campagne in het licht te brengen!

 

 

HELPT U ONS MEE?

R.V. De Manciaruiters wil bij voorbaat al iedereen bedanken die onze paardrijvereniging een warm hart wil toedragen d.m.v. een (kleine) bijdrage aan deze Crowdfunding-campagne. Elk klein beetje helpt! R.V. De Manciaruiters probeert d.m.v. deze Crowdfunding-campagne bij te dragen aan de leefbaarheid van het dorp Noordhoek. Steunt u ons bij onze toekomstplannen? Doneer dan alstublieft vandaag nog, als u:

  • Uw steentje wil bijdragen aan de leefbaarheid van Noordhoek en omgeving
  • Mee wilt helpen bij het actieven houden van een sportvereniging geleid door enthousiaste, jonge mensen
  • Het R.V. De Manciaruiters gunt om haar toekomstplannen waar te maken
  • Een hart heeft voor de paardensport en het verenigingsleven

 

Namens het bestuur, de Jeugdcommissie en alle leden en vrijwilligers van R.V. De Manciaruiters zou ik willen zeggen: BEDANKT!!

 

- Jeffrey Kouters

voorzitter R.V. De Manciaruiters

 

 

 

 

Wilt u meer over ons te weten komen? Bezoek dan zeker eens even onze website: www.demanciaruiters.nl of onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/mancia.ruiters 

Heeft u vragen over deze Crowdfunding-campagne of over onze vereniging? Neem dan alstublieft eventjes contact met ons op via het volgende e-mailadres: bestuur@demanciaruiters.nl

 

 

Donaties

€ 100
02/05/2016
Familie Kouters
Succes met de campagne!
€ 10
03/05/2016
annie struijs
Geen commentaar achtergelaten.
€ 50
03/05/2016
Hetty Huygen
Veel succes!
€ 10
08/05/2016
Anoniem
Mooi filmpje. Groet Cees
€ 15
10/05/2016
Jetske Verkaik
Geen commentaar achtergelaten.
€ 25
27/05/2016
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 50
28/05/2016
Anoniem
Van waterbaan, naar rijbaan! Op naar de vele club activiteiten!! Succes! Groetjes Brenda
€ 15
03/06/2016
Vera
Geen commentaar achtergelaten.
€ 50
03/06/2016
Nico en Marijke
Hallo Bestuur, Succes!!! Groeten van Nico en Marijke
Donaties
€ 100
Familie Kouters
Succes met de campagne!
€ 10
annie struijs
Geen commentaar achtergelaten.
€ 50
Hetty Huygen
Veel succes!
€ 10
Anoniem
Mooi filmpje. Groet Cees
€ 15
Jetske Verkaik
Geen commentaar achtergelaten.
€ 25
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 50
Anoniem
Van waterbaan, naar rijbaan! Op naar de vele club activiteiten!! Succes! Groetjes Brenda
€ 15
Vera
Geen commentaar achtergelaten.
€ 50
Nico en Marijke
Hallo Bestuur, Succes!!! Groeten van Nico en Marijke