OUDE(RE) & VERWAARLOOSDE PAARDEN REDDEN VAN DE SLACHTBANK

Profile picture
Willem
Project afgesloten
1
€ 100 van € 7.500
08/05/2017 - 05:15

​ALSTUBLIEFT, IEDEREEN DIE EEN HART HEEFT VOOR DIEREN , HELP ONS AUB

​OM DE PAARDEN NOG EEN WAARDIG PENSIOEN TE GEVEN IN PLAATS DAT ZE

OP DE VRACHTWAGEN GAAN NAAR HET SLACHTHUIS.

DANKUWEL !!!

15/05/2017 - 03:32

​DANKUWEL AAN DE FANTASTISCHE WELDOENER DIE ONS BUITEN DE SITE 500€ SCHONK!!!!!!!!!!!!!!!!!

​VAN HARTE DANK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

​MET DIE 500€ KUNNEN WE MISSCHIEN 2 PAARDEN VAN DE SLACHTBANK REDDEN.

​NOG EENS HARTELIJK DANK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

03/05/2017 - 23:20

Beste mensen,

Wij hebben in Wetteren  (Oost-Vlaanderen, België) een mooie weide 1,5 ha + stuk van manege kunnen HUREN voor 750€/jaar. We hebben een huurovereenkomst van minimum 9 jaar en mogen stallingen op bouwen.  Deze weide + stallingen willen we gebruiken om ter dood veroordeelde en verwaarloosde paarden op te houden. 

Geen jonge raspaarden, maar paarden die op het punt staan om naar de slachtbank gevoerd te worden of die door de eigenaar verwaarloosd zijn.  Wij zagen onlangs een programma op tv en dat deed ons zo'n hartzeer, omdat wij een enorm dierenliefde hebben in ons gezin (met 2 kinderen). Dit programma heeft ons echt doen besluiten ons uiterste best te doen voor paarden die 'oud en afgedankt' zijn.

Om paarden die vanwege verwondingen of pijn geëuthanaseerd dienen te worden zou het echt niet gaan, maar er zijn vele eigenaars die hun paard gewoon dumpen of als het 18 en ouder begint te worden en er dierenartskosten aan hun trouw paard komt, worden ze TE dikwijls naar het slachthuis gebracht.

Wij willen deze paarden een nieuwe, goede, waardevolle, respectvolle, leuke, deugddoende oude dag bezorgen.

Er zijn vele kinderen/jongeren in de omgeving die een verzorgpaard(je) zoeken en willen zo ook een goed werk doen.  In de natuur ravotten is toch nog altijd beter dan achter een computerscherm te hangen én ze leren zorg te dragen voor iemand dat hun dierbaar is.

Er moeten stallingen op het terrein worden bij gebouwd, maar met vrienden en familie kunnen we dit snel en goedkoper werken (zo'n 2500€).

We voorzien dat we zo'n 20-tal paarden kunnen redden om een mooie oude dag te beleven.  De aankoop van de paarden kan variëren van zo'n 300 tot 700 euro/stuk, hebben we nagegaan. Pony's zou zo'n 150 à 250 euro zijn.

Ons eigen budget is beperkt maar we zouden het zo fijn vinden zo'n project uit de grond te stampen.

Daarom onze hartelijke oproep via deze weg om ons een beetje te helpen. De kosten zijn niet alleen de huur van de weide en stallingen, de nieuwe te bouwen stallingen, de aankoop van de ter dood veroordeelde paarden zelf maar ook dierenartskosten, medicatie, voedsel, stro, hooi, bietjes, worteltjes, brood, etc etc.

We kunnen onmiddellijk al een 5-tal paarden zetten (stalling staat er)  en we schatten binnen 1,5 à 2-maand alle voorzieningen van stallen klaar te hebben.

Voor dit heel mooie project hebben we wel financiële hulp nodig, het zou fantastisch zijn dat de paarden ipv de slachtbank, nog vele mooie jaren gelukkig te zijn. En vele kinderharten zouden al even gelukkig zijn met hun verzorgpaardje (vanzelfsprekend gratis!!!!!).

Mijn echtgenote Karla, onze kinderen Emmanuel en Gabriël en ik, Willem zouden U ongelooflijk dankbaar zijn.

Iedere euro, iedere cent zou welgekomen zijn en enorm gewaardeerd.

Van ganser harte DANK !!!

 

 

​Grote(re) giften zijn zéér welkom natuurlijk MAAR  hoeven zéker niét,  alle kleintjes maken één groot die we zo broodnodig hebben voor dit project, en waarvoor

​onze eeuwige appreciatie om de paarden nog een waardig leven te kunnen geven.

Dank U !!!

​-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

.

 

 

 

 

Donaties

€ 100
03/05/2017
Laura Drieghe
LOVENSWAARDIG INITIATIEF!!! ECHTE DIERENLIEFHEBBERS + MOOI ALS VERZORGPAARD VOOR KINDEREN. PETJE AF & HEEL VEEL SUCCES GEWENST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Donaties
€ 100
Laura Drieghe
LOVENSWAARDIG INITIATIEF!!! ECHTE DIERENLIEFHEBBERS + MOOI ALS VERZORGPAARD VOOR KINDEREN. PETJE AF & HEEL VEEL SUCCES GEWENST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!