A new kind of happiness

Profile picture
Cynthia
Project afgesloten
1
€ 100 van € 80.000
30/01/2018

Stal-Ter-koze

Wie zijn we?

Om me even voor te stellen ik ben Cynthia Geenen, mama van 7 prachtige kinderen waarvan eentje met een zware handicap en 4 pleegkinderen.

Ik ben de eigenares van Stal-ter-koze en oprichster van Lovely Therapy Horses. Onze stal is een mix van recreatie en welzijn. Voor het recreatieve maken we gebruik van paardrijlessen die voor iedereen beschikbaar zijn en waarbij iedereen mag proberen. Aan de andere kant dragen we welzijn in het hart, daarom hebben we de paardrijlessen ook geïntroduceerd bij onze stal, want iedereen verdient gelijke kansen. Zo hebben we verschillende takken binnen onze stal.

  • Zorgboerderij: Stal-ter-koze is een zorgboerderij. Dit houdt in dat we instaan en medeverantwoordelijk zijn voor de integratie van mensen met fysische of psychische problemen. (mindervaliden,ex-drugverslaafden, mensen met autisme, borderline,…). We proberen ervoor te zorgen dat ze zich zo makkelijk mogelijk en op hun eigen tempo terug kunnen inwerken in de maatschappij.
  • staat in voor de hippotherapie die wij inrichten in onze stal voor kinderen en volwassenen met speciale noden.( gehandicapten, authisme,psychische problemen, hoog sensitief,……). Dit houd in dat het eigelijke lichaam tot rust wordt gebracht door de handelingen van het paard. Dit kan een stimulans hebben voor mindervaliden bij het dragelijk maken van hun aandoening. Onze trianers en vrijwilligers worden permanent geschoold om een zo goed mogelijke begeleiding te geven. We proberen ook altijd de mensen van de zorgboerderij hierbij te betrekken als vrijwilligers dit geeft hun een super boost naar zelfvertrouwen toe. Onze vzw beschikt ook over 4 Amerikaanse miniatuurpaardjes waarbij wij een knuffeltherapie aanbieden. Ze worden gebruikt bij kinderen, mindervaliden maar ook bij senioren. Door hun zacht karakter zorgen ze voor rust bij deze personen. Met onze paardjes gaan we ook langs in scholen, zieken- en rusthuizen, palliatieve … om deze personen terug een glimlach op hun gezicht te toveren. Die glimlach krijgen ze dankzij onze paardjes.
  • Knuffelboerderij: onze zorgboerderij is ook uitgegroeid naar een knuffelboerderij. Daar het geven van hippotherapie niet altijd gaat met verschillende paarden tegelijk, hebben we ons voorzien van een mini-boerderij met allerlei kleine dieren (Max de mini koe, Lola het kleine schaap en Alice het mini-varken,….) Zo kunnen de instellingen met mensen met een beperking komen in grotere groepen. Terwijl er een deel hippotherapie volgen, kunnen de andere gasten genieten van de knuffeldieren.
  • Het volgende project wat onze zorgboeredrij nog wil verwezelijken is een programma te kunnen opstellen voor kinderen die op een time-out worden gezet op school door verschillende problemen. Momenteel worden deze kinderen gewoon ingezet op een zorgboerderij en verliezen ze zo hun schooljaar. Ons doel is dit te gaan combineren. We combineren werken op de zorgboerderij met therapie en thuisonderwijs. Zo blijven deze kinderen toch nog in contact met het schoolgebeuren en kan het zijn dat ze hun schooljaar niet verliezen. Dit is voor jongeren toch wel zeer belangrijk. Ze halen een diploma. Een onmisbaar gegeven in de huidige maatschappij.

Nu dat u hebt kennis gemaakt met onze stal en onze doelen, zouden we u willen laten wat we nog willen bereiken voor onze stal. Dit houdt het verder professionaliseren in zodat we het voor meer mensen aangenaam zouden kunnen maken. Hier hebben we jullie hulp voor nodig want dit kost veel geld.

Onze stal heeft namelijk geen binnenpiste. Logischerwijs moeten we bij deze weeromstandigheden heel veel mensen teleurstellen. Hier willen we verandering in brengen.

Wij hebben zelf al veel geld geïnvesteerd om de vergunningen in orde te krijgen. Nu moeten we alleen nog geld verzamelen voor het bouwen van de constructie.

Wie o wie wil ons hierbij helpen zodat we al onze gasten en kinderen altijd kunnen laten genieten van wat onze stal te bieden heeft.

Donaties

€ 100
30/01/2018
Anoniem
-
Donaties
€ 100
Anoniem
-