Mijn moeder heeft hulp nodig!

Profile picture
Mieken Malfliet
Project afgesloten
5
€ 170 van € 8.000
14/06/2018 - 13:45

Hoi iedereen,

 

Zien jullie die blonde lieve dame op de foto?  Dat is mijn moeder!  En ik zeg dit met heel veel fierheid!

Ze staat altijd klaar voor iedereen, helpt waar ze kan en heeft een groot hart... en nu wordt er haar onrecht aangedaan, onrecht dat ze helemaal niet verdiend!

Ik ga zo kort mogelijk een schets geven van de situatie, hopelijk nemen jullie even de tijd om dit te lezen:

Mijn mama is sinds 2015 in welverdiend pensioen gegaan na 46 jaar werken, van verkoopster en poetsvrouw in de beginjaren tot cipier de laatste 14 jaar van haar werkcarrière.  Ze zet zich graag in waar ze kan.  Ze is nu vrijwilligster in het rusthuis bij ons in de gemeente, helpt op fietstochten, is grote fan van Greg Van Avermaet en helpt daar ook bij speciale gebeurtenissen,...  Ze is een bezige bij.

Ze heeft een tijd gesukkeld met haar gezondheid, met een TIA (kleine beroerte) maar dit is allemaal terug op zijn plooi gekomen.  

Mijn moeder heeft het financieel nooit makkelijk gehad, maar heeft zich altijd uit de sleur weten te trekken door creatief met haar centjes om te gaan.  Haar huisje is een plaatje dankzij meubeltjes die ze zelf een nieuw leven heeft gegeven, decoratie die ze gratis krijgt of voor een klein prijs koopt via facebookgroepen, action, tweedehandsgroepen, enz...  Ze woont in een sociale woning, maar ondanks haar schare middelen heeft ze een pracht van een woning.  

En nu komt de situatie waarin ze is beland:

Op een gegeven moment rond 2005 kwam ze in nauwe schoentjes te zitten doordat ze ineens een hoop kosten moest maken omdat haar autootje het begaf en er zware kosten moesten gebeuren. (de wagen is 20 jaar oud, de lak pelt af, maar het is haar trots en hij rijdt nog steeds).

Ze ging hiervoor een lening aan maar die viel redelijk zwaar.  Een "vriend" wou haar daar destijds mee helpen en stelde haar voor die lening voor haar te betalen.  In ruil daarvoor moest ze hem wel helpen in zijn zaak.  Ze heeft dit gedaan: enkele dagen per week poetste ze de zaak, kuiste de vazen uit, bracht bloemen rond bij mensen die ze besteld hadden, ...  De afbetaling verliep zo heel vlot.  

Ik hoor u denken "leen nooit bij vrienden!".  Akkoord, maar als u de reden weet waarom dit allemaal gebeurd... zult u hopelijk denken: "Wat?"

In 2009 gaf de "vriend" gaf zich aan als kandidaat prins carnaval.  Mijn moeder zou zijn hofdame zijn.  Weken aan een stuk ging ze mee op campagne.  Zelfs toen ze bij haar moeder een ganse dag aan een zware verhuis had meegeholpen, moest ze 's avonds mee van die vriend want hij moest winnen!

Toen de dag uiteindelijk aanbrak van de prinsenverkiezing in 2009, had het enorm gesneeuwd.  Mijn moeder speelt amateur toneel en op die avond had ze dus een voorstelling waar ze niet vanonder kon, ze moest op de planken staan.  Er was afgesproken geweest dat zij, en haar gezelschap van 11 medespelers, in hun half uurtje pauze tijdens de voorstelling, zouden langskomen om hun stem uit te brengen.  Maar door de zware sneeuwval konden ze dit nooit halen!  De banen lagen spekglad en de voorstelling moest weer beginnen... Uiteindelijk verloor de "vriend" de verkiezing met meerdere stemmen.

Hij gaf mijn moeder hiervan de schuld en zei haar dat zij zijn droom had afgepakt en hij haar ging terugpakken.

Dat heeft hij dan ook gedaan: hij is naar de rechter gestapt om al het geld terug te eisen, maar heeft wijselijk gezwegen over het feit dat mijn moeder alles al had terugbetaald door haar harde werk dat ze 5 jaar voor hem had gedaan!  Conclusie: deze week (9 jaar later dus) kreeg mijn moeder een brief waarin staat dat ze het ganse bedrag moet terugbetalen (ook hetgene dat ze zelf al betaald had voordat de "vriend" het overnam) + gerechtskosten en dit komt op 8000€.  

Mijn moeder leeft van een pensioentje van 1200€ (bedankt vadertje staat voor de grote beloning na 46 jaar hard werken), woont in een sociale woning en haalt elke week een voedselpakket bij de voedselbank.  Ze kan dit niet betalen!  Voor schuldbemiddeling heeft ze geen schulden genoeg, want dit is de enige schuld die ze zou hebben, ze betaald altijd al haar rekeningen mooi op tijd. Dus dat gaat niet.  Het afbetalingsplan van de advocaat van tegenpartij komt op een hoog bedrag zodat ze maar een gedeelte van haar rekeningen kan betalen en geen benzine of verzekering voor haar autootje.  Ze zorgt voor mijn 88 jarige grootmoeder (haar moeder) en heeft haar autootje nodig om boodschappen te doen enzo.

Ze is er het hart van in!  En ik ben woedend!  Boos op een systeem dat zo hard faalt voor mensen die al gans hun leven alles doen zoals het moet en door zo een stomme reden nu in de problemen komen.  Ik kan haar helaas niet helpen, we zijn ook maar een gemiddeld gezin met 3 kinderen.  Moest ik kunnen, ik gaf haar het geld in een oogwenk!  Ik wil niet dat mijn moeder hierdoor in de problemen komt!  Dat verdient ze helemaal niet!  Ze is altijd eerlijk geweest en heeft gedaan wat ze moest en wordt nu zo in het zak gezet!  Het is zo onfair en ik sta er zo machteloos over!  Hoe kan een mens zo oneerlijk, onrechtvaardig en hard zijn om met leugens iets terug te eisen dat hij al lang terug heeft gekregen!!!

Ik wil niet dat er een deurwaarder komt om haar inboedel aan te slaan, het heeft eigenlijk zowiezo geen waarde meer in geld, maar voor mijn moeder zoveel meer emotioneel!  Het is alles wat ze heeft! Ze is zo fier op haar huisje!

Ik zit met de handen in het haar maar wil niet bij de pakken blijven zitten en probeer het dus eens via deze weg.  Het is mijn eerste keer en hopelijk ook laatste keer dat ik dit moet, maar ik MOET iets doen NU!

Dus lieve mensen, ELKE bijdrage is welkom om mijn moepken te helpen!  Toon aub je hart, alle beetjes komen hopelijk samen in 1 geheel.  Misschien niet het ganse geheel, maar toch al iets om te laten blijken aan die "goede vriend" dat de wil er is maar het gewoon niet kan!

Ik wil jullie alvast heeeeeeeel erg bedanken voor jullie donatie, hoe klein ook!  Jullie helpen er mijn moeder mee en dat verdient mijn eeuwige dankbaarheid!!!

Dank u wel,

Haar dochter Mieken

PS ze weet hier niets van, dus mensen die haar kennen, aub zeg het haar niet.  Wat ingezameld wordt moet nog even een verrassing blijven!  Dank u wel xxx

Donaties

€ 50
14/06/2018
Tina Colman
-
€ 50
14/06/2018
Mieken Malfliet
Geen commentaar achtergelaten.
€ 10
14/06/2018
Nele De witte
-
€ 50
23/06/2018
Joke De puysseleir
Geen commentaar achtergelaten.
€ 10
29/07/2018
frans maes
Onfaire vriend!Ik hoop dat jij uw centjes bijeen krijgt. Veel moed.
Donaties
€ 50
Tina Colman
-
€ 50
Mieken Malfliet
Geen commentaar achtergelaten.
€ 10
Nele De witte
-
€ 50
Joke De puysseleir
Geen commentaar achtergelaten.
€ 10
frans maes
Onfaire vriend!Ik hoop dat jij uw centjes bijeen krijgt. Veel moed.