ik stotterde en ...

Profile picture
Stotter campagne
Project afgesloten
1
€ 100 van € 21.000
30/09/2018

 

Nederlands: http://www.worldofcrowdfunding.com/ik-stotterde-en

Englishhttp://www.worldofcrowdfunding.com/i-stuttered-and

français: http://www.worldofcrowdfunding.com/j%E2%80%99ai-b%C3%A9gay%C3%A9-et

Hoe het begon
Ik stotter al zolang ik kan praten. Mijn grote jeugddroom was niet om profvoetballer of piloot te worden, maar om normaal te kunnen communiceren. Net zoals iedereen. Helaas bleek dit niet gemakkelijk. Hulp was nauwelijks aanwezig, waardoor trauma op trauma volgde. Ik beloofde mezelf steeds weer om er alles aan te doen om dit te overwinnen. Vastberaden probeerde ik alle mogelijke therapieën uit - en met resultaat. Ik begon steeds vlotter en vlotter te praten, tot op het punt dat ik nagenoeg normaal sprak. Het was al jaren geleden dat ik voor het laatst gestotterd had, en ik dacht mijn doel bereikt te hebben.

Totdat…
Mei 2009. Uit het niets begin ik op mijn werk hevig te stotteren. Ik blokkeerde volledig en kon geen woord meer uitbrengen. Het voelde alsof ik stikte, in het bijzijn van mijn collega’s. Het stotteren zelf was niet eens zozeer het probleem. De collega’s, die inmiddels de slappe lach hadden gekregen, waren dat wel. Het voelde alsof ze me uitlachten. Compleet overstuur reed ik zelf naar huis - al weet ik niet meer hoe. Gelukkig kwam ik veilig thuis aan, maar ik kon absoluut niet meer functioneren. Later bleek dat ik een PTSS (post traumatische stress stoornis) had opgelopen, met alle symptomen van dien: angst- en woedeaanvallen, zweten, bibberen, trillende armen, zelfmoord ideeën, humeurigheid, flashbacks, en een verlammende spreek- en straatangst.

En toen…
Mijn toenmalige therapeut had niet genoeg ervaring om mijn probleem aan te kunnen pakken en kon mij niet helpen. Een andere therapeut diagnosticeerde mij uiteindelijk met PTSS. EMDR bleek mijn redding: het verband tussen de stoornis en de lachende collega’s kon hiermee gelegd worden, al was het inmiddels 6 jaar later. Inmiddels heb ik het mijn collega’s vergeven. Het was een ongeluk, niet meer dan dat. Al weet ik dat er grote gevolgen zijn. Zo had mijn werkgever niet het geduld om mijn verzuim af te wachten. Zij stelde voor mij definitief thuis te laten zitten, onder het mom ongeneselijk ziek. Zo werd ik gedwongen arbeidsongeschikt. Compleet onnodig, maar door deze beslissing kon ik niet meer werken. Ik kreeg het financieel zwaar en zat de hele dag thuis.

Oplossing
Mijn jeugddroom om goed te communiceren was ik niet vergeten. Ik wilde iets betekenen in de maatschappij. Een gezin stichten. Een partner aantrekken. En gelukkig zijn. Ik had er nog absoluut geen behoefte aan om van mijn vervroegde pensioen te genieten. Ik wilde zelf voor mijn brood zorgen. Zo kwam ik op het idee om een website op te zetten. Een website waarop ik allerlei producten kon verkopen, van speelgoed tot aan keuken- en huishoudtoestellen en van electronica tot aan zwembaden.

Om deze droom na te jagen heb ik geld nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ik, net zoals mijn vader, sterke zakelijk capaciteiten heb. Om dit nog beter uit te kunnen buiten, wil ik een avondopleiding volgen over ondernemerschap. Op de korte termijn vraagt dit alles echter om een forse investering, waarmee ik de website kan opstarten en mijn ondernemerscarrière kan beginnen. Concreet zoek ik op korte termijn financiering voor mijn project, evenals technische hulp en/of ondersteuning.

U helpt mij door aan mij te lenen, mij te sponseren, of technische hulp te bieden. Leningen kan ik op korte termijn terugbetalen, eventueel samen met een redelijke vergoeding. Ook kan ik u als dank voor uw gulheid sponsorreclame op mijn website aanbieden. Denkt u dat u mij kunt helpen? Gelieve dan contact op te nemen via emlfv19@gmail.com.

Zonder jullie kan ik mijn droom niet in vervulling laten gaan. Zeker na mijn lange strijd met stotteren en alle tegenslagen van PTSS, wil ik graag weer aan de slag. Ik heb de wil  en de werklust om dit project te laten slagen. Na alle tegenslagen in mijn leven ben ik vechtlustiger en ondernemender dan ooit.

Als u zich geroepen voelt om mij te helpen, zal ik dat zeker niet snel vergeten. Uw bijdrage helpt mij in het realiseren van mijn droom. Alle kleine beetjes zijn welkom en helpen mij een stap verder. Alvast ontzettend bedankt!

Beloning:

Wie meer dan 50€ doneert kan op mijn websites of webshops vermindering krijgen bij een aankoop.

De eerste 4 mensen die meer dan 100€ doneren kunnen een etentje krijgen indien het project slaagt (het beoogde bedrag is gehaald).

Hier een voorbeeld van één van mijn projecten:

 

Donaties

€ 100
27/04/2018
Anoniem
Veel succes!!!

Beloningen

€ 100
Limit! 3 available
etentje
etentje voor de eerst 4, bij succes van campagne
etentje
Donaties
€ 100
Anoniem
Veel succes!!!
Beloningen
€ 100
etentje
etentje voor de eerst 4, bij succes van campagne
etentje