hulp met gerechtskosten

Profile picture
Abu Jandal
Project afgesloten
5
€ 180 van € 3.500
12/07/2017 - 23:45

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Salaam wa alaykoum wa rahmatoullahi wa barakatouh

Deze inzameling is om in sha Allah een ex-aseera en haar man te helpen. Het zit zo, in mei 2015 werd deze vrouw gearresteerd omdat ze hijra probeerde te doen naar betere oorden. Ze verdachten haar van dingen zoals ze vele moslims van dingen verdenken tegenwoordig. Zij heeft in totaal een 9 maanden vastgezeten en kwam daarop vrij. Ze werd veroordeeld tot 30 maanden en 6000 euro boete met uitstel alhamdoulillah. Echter moest ze wel de gerechtskosten betalen. Zij was hier niet van op de hoogte door gebrek aan uitleg van haar advocaat en ervaring met het gerecht. Nietsvermoedend is ze getrouwd in augustus 2015. Klaar om een rustig leven te leiden. Een paar maanden later krijgen ze een brief dat ze meer dan 5500 euro moesten ophoesten. De man heeft na haar uitleg gehoord te hebben beslist om het zelf te betalen op afbetaling. Hij betaalde 50 a 100 euro per maand tot dit niet meer ging door eigen problemen met het gerecht.

Nu kregen ze plots een deurwaarder aan hun deur. Die hen dwingt het volledige bedrag te betalen of 250 euro per maand. Haar man werkt zij verkoopt zo nu en dan kaders en kaartjes maar het blijft moeilijk en 250 euro per maand betalen bovenop de huur rekeningen maakt het nog moeilijker. Alhamdoulillah zij leggen hun vertrouwen in Allah ta'ala hij is de voorziener en elke beproeving is een ni'ma voor iedere dienaar van Allah.
Wij willen enkel een beroep doen op de ummah om te helpen nadat ze zelf hun uiterste best hebben gedaan van deze mujrimeen af te geraken. Weet dat het een zuiver onrecht is dat ze ondergaan zoals vele andere broeders en zusters deze dagen. Deze stap voor hen is een eerste en laatste middel die ze willen probereb.

Weet dat authentiek van de profeet sal Allahoe alayhi wa sallam werd overlevert

"Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, zal door Allah van één van zijn moeilijkheden verholpen worden op de Dag der Opstanding. En Wie een ongemak (van een ander) vergemakkelijkt, Allah zal in dit wereldse leven en in het Hiernamaals zijn ongemak vergemakkelijken. En wie (de (fouten van) een moslim bedekt, Allah zal in dit wereldse leven en in het Hiernamaals zijn (fouten) bedekken. En Allah blijft de dienaar helpen zolang hij zijn broeder helpt. En wie een pad bewandelt zoekende naar kennis, Allah zal voor hem hiermee een pad naar het Paradijs vergemakkelijken. En er is geen groep mensen die zich in één van de huizen van Allah verzamelt om het Boek van Allah te reciteren en onderling te bestuderen, of Hij doet innerlijke rust op hen neerdalen, en genade zal hen bedekken en de Engelen zullen zich om hen scharen en Allah zal hen gedenken bij degenen die bij Hem zijn. En wie vertraagd wordt door zijn daden, zijn goede familienaam zal dit niet kunnen versnellen.”

Deze hadith is van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Sahih Muslim. Verder staat de hadith ook opgenomen in 40 hadith Nawawi.

Donaties

€ 50
13/07/2017
Umm ghuraba
Moge Allah jullie situatie vergemakkelijken en jullie bijstaan in deze zware periode. Ameen
€ 50
13/07/2017
Anoniem
Moge Allah jullie bijstaan en jullie pijn verzachten en moge Allah jullie geduld en standvastigheid schenken en moge Allah jullie het hoogste paradijs schenken Ameen. Doe ook dua voor mij en de hele ummah aub zodat Allah ons ook vergeeft, het paradijs schenkt en ons vrome echtgenotes en echtgenoten schenkt. BarakAllahu feekum.
€ 50
15/07/2017
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 15
20/07/2017
Anoniem
Moge allah het u vergemakkelijken
€ 15
20/07/2017
Anoniem
Moge allah het u vergemakkelijken
Donaties
€ 50
Umm ghuraba
Moge Allah jullie situatie vergemakkelijken en jullie bijstaan in deze zware periode. Ameen
€ 50
Anoniem
Moge Allah jullie bijstaan en jullie pijn verzachten en moge Allah jullie geduld en standvastigheid schenken en moge Allah jullie het hoogste paradijs schenken Ameen. Doe ook dua voor mij en de hele ummah aub zodat Allah ons ook vergeeft, het paradij ...
€ 50
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 15
Anoniem
Moge allah het u vergemakkelijken
€ 15
Anoniem
Moge allah het u vergemakkelijken