Help konijnen- en knaagdierenopvang Het Knaagtandje aan nieuwe konijnenrennen!

Profile picture
Het Knaagtandje
Project afgesloten
6
€ 225 van € 2.500
14/05/2018 - 11:59

Beste dierenvriend,

Nu onze opvang, Het Knaagtandje, iets meer een jaar bestaat, is het tijd om eens terug te blikken en tegelijk ook vooruit te kijken. We hebben veel geleerd uit het afgelopen jaar en willen nogmaals alle adoptanten, alle mensen die iets doneerden of die ons steunden door onze opvang te volgen, oprecht bedanken.
Verder zijn we steeds op zoek naar initiatieven om onze opvang te verbeteren. Naast alle medische kosten voor de dieren (die altijd op de eerste plaats komen), is het volgende belangrijke punt voor de dieren in de opvang natuurlijk de huisvesting.

We beseffen dat we als opvang zijnde niet de grootste verblijven kunnen aanbieden aan de dieren. Dat is zeker ook niet onze bedoeling, omdat het altijd leuk is dat de dieren zich kunnen verbeteren éénmaal ze geadopteerd worden. Toch merken we dat de konijnenverblijven die buiten staan echt niet ideaal zijn, het is gewoon moeilijk om ze schoon te maken (op de buik in een hok kruipen is toch niet ideaal als je frequent moet kuisen). Belangrijker dan dat is natuurlijk het comfort voor de dieren. Er zijn altijd dieren die hier langer in opvang blijven om wat voor reden dan ook, het zou echt geweldig zijn als ik de dieren dan toch een beetje kan verwennen met een leuk (relatief) ruim verblijf. Dus is het idee gegroeid om de oude verblijven af te breken en aluminium rennen te plaatsen.

Ondertussen zijn er een aantal offertes aangevraagd, waarvan eentje toch interessant bleek te zijn (ondanks de nog hoge kosten voor de opvang). Aangezien we besloten hebben om er resoluut voor te gaan, zouden we beroep willen doen op jullie. We houden er absoluut niet van om te bedelen bij mensen, maar als opvang kan je soms niet anders.

We zouden in totaal 5212,68 euro nodig hebben en in ruil krijgen we 9 zeer stevige en duurzame verblijven van 2 m x 1 m x 2 m in aluminium. Mochten we 2500 euro kunnen inzamelen, zou dat al een enorm grote hulp zijn. 
Het zou alvast een grote meerwaarde zijn voor onze konijntjes mochten we dit kunnen realiseren. Zo krijgt elk konijn dat hier in opvang verblijft 2 m² aan ruimte en kunnen we onze capaciteit lichtjes opdrijven. Sommige konijntjes blijven een half jaar tot een jaar in de opvang en dan kan een fijn verblijf toch enigszins een troost zijn.
Mocht er iemand een centje kunnen missen, zou je er ons een immens plezier mee doen. De konijntjes en wij danken jullie uit de grond van ons hart!

Mocht je vragen of ideetjes hebben, kan je ons altijd bereiken via hetknaagtandje@gmail.com.

Donaties

€ 25
14/05/2018
Lizzy Van Buggenhout
Een centje vanwege Barney
€ 50
14/05/2018
Anoniem
Een duwtje in de rug van Rosemary, Pippa, Abbie en hun vriendje Markske
€ 50
15/05/2018
Anoniem
-
€ 25
21/05/2018
Heidi De Kattentrimster
Veel succes !
€ 50
02/06/2018
Anoniem
Vanwege Molly en Mil
€ 25
02/06/2018
Gini & Merlijn
No comments.
Donaties
€ 25
Lizzy Van Buggenhout
Een centje vanwege Barney
€ 50
Anoniem
Een duwtje in de rug van Rosemary, Pippa, Abbie en hun vriendje Markske
€ 50
Anoniem
-
€ 25
Heidi De Kattentrimster
Veel succes !
€ 50
Anoniem
Vanwege Molly en Mil
€ 25
Gini & Merlijn
No comments.