help de honden in Roemenië

Profile picture
straathonden in roemenië
Project afgesloten
3
€ 135 van € 800

 

 

 

 

27/01/2017

Zoals u misschien wel al gehoord heeft heersen er momenteel in Roemenie, en ook andere landen in de balkan en omstreke, extreem koude temperaturen. Niet alleen de mensen die daar wonen hebben moeite met deze temperaturen, ook de honden en katten die daar op de straten ronddolen kunnen amper overleven in deze barre weersomstandigheden. 

De laatste maanden zag ik op facebook en nieuwsbladen continue foto's de revue passeren van straathonden die, ergens in de berm van een weg , zonder enige beschutting, lagen te verkleumen en bijgevolg dood te vriezen.  Mijn hart brak bij het zien van deze foto's. Mensen die me kennnen weten dat ik altijd al een enorm grote dierenliefhebber geweest en dat er niets mij meer raakt dan dieren die lijden. Dus deze keer is het tijd voor actie besloot ik.

Zoals geweten is Roemenie niet bepaald het diervriendelijkste land, er heerst sinds een aantal jaren een 'catch en kill' mentaliteit onder de roemenen.  De meeste inwoners hebben het dus niet hoog op met deze dieren. Ze willen er liever zo snel mogelijk vanaf, en of dit op een al dan niet gruwelijke manier gebeurd, dat maakt hen niet uit. Dit is de grootste reden dat er in Roemenie en andere balkanlanden zoveel dierenleed is en er weinig tot niets word ondernomen.

Ik zou de enkele organisaties/shelters/personen die zich wél inzetten voor de dieren daar, op de een of andere manier willen helpen. Daarom wil ik met deze crowdfunding actie geld inzamelen (dit hoeft geen torenhoog bedrag te zijn, gewoon iets, is al veel). Er zijn enkele 'non killing' shelters  en personen in de regio bacau en boekarest waar ik contact mee heb en die alle hulp meer dan nodig hebben. Zij hebben handen en geld tekort voor de situatie onder controle te houden. Er moeten nieuwe hokken aangekocht worden, stro, aangepast voer,..dit zijn maar enkele van de vele aankopen die gedaan moeten worden. Ook voor de mensen die nog rondrijden, om straathonden in nood op te pikken,  is alle hulp welkom. 

De bedoeling is , indien dit mogelijk is, om binnen een aantal weken richting roemenië te reizen , daar de shelter bij boekarest te gaan bezoeken en ook een tijdje mee te helpen waar het kan. Ik wil hen persoonlijk het geld gaan overhandigen en mee beslissen welke aankopen nu prioriteit zijn.                              

Mijn grootste zorg nu, is zoveel mogelijk honden proberen te redden, nu dat het nog kan, dat is wat ik voornamelijk wil bereiken. En niet enkel déze winter, want de meest barre periode is in principe eigenljk al voorbij (hoop ik!), maar ook aankomende zomer en de winters van volgende jaren en de jaren daarna. Ik zal proberen een plan uit te werken die er voor zorgt dat de beesten op lange termijn goed verzorgd en gered kunnen worden en elk jaar wat geld in te zamelen zodat dit mogelijk is, én blijft.                                                                                                                                    

Mensen die mij willen volgen of up to date willen blijven, mogen me zeker persoonlijk contacteren. Algemene updates volgen sowieso hieronder over een aantal weken.

Donaties

€ 100
28/01/2017
Domien Volckaert
1/5th way there ;) <3 D
€ 10
07/02/2017
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 25
27/02/2017
Tom Van Den Bossche
-

Beloningen

€ 50
Limit! 7 available
fotoshoot met je huisdier
Donateurs die 50 euro of meer storten krijgen van mij een gratis fotoshoot van of met hun huisdier
Donaties
€ 100
Domien Volckaert
1/5th way there ;) <3 D
€ 10
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 25
Tom Van Den Bossche
-
Beloningen
€ 50
fotoshoot met je huisdier
Donateurs die 50 euro of meer storten krijgen van mij een gratis fotoshoot van of met hun huisdier