Help de bouw van Eelstes Vardo

Profile picture
Eelste
Project afgesloten
20
€ 795 van € 13.000
11/04/2017 - 16:03

NB: je kunt ook anoniem doneren, vul dan gewoon geen gegevens in, maar klik direct door naar het betalen!

De crowdfunding is geopend en de eerste donatie is binnen! Wat spannend allemaal, ik ben druk bezig met pr op het internet, voorlopig nog even vooral onder familie, vrienden en nabije kennissen. Het voelt net echt, wat ik aan het doen ben, al is dat natuurlijk ook het geval! Alle kleine beetjes helpen, en ik hoop dat mijn omgeving dat inziet. Enorme bedragen zijn natuurlijk meer dan welkom, maar als veel mensen maar een klein beetje geven, dan komen we een heel end!

Ondertussen valt het weer een beetje tegen. Het is vandaag nog mooi weer, maar de komende week wordt het minder. Dat is ontzettend jammer wel, want deze week stond het lassen op het programma. Ik heb vandaag de laatste hand gelegd aan het schuren en de menie, dus dat gedeelte is voorlopig klaar. Het onderstel zou vandaag naar de lasser gaan, maar helaas is er veel regen voorspeld de komende week, dus hij blijft nog even hier staan. Geduld is een schone zaak!!

17/04/2017 - 18:00

Er is een nieuw filmpje! Ik had al filmpjes van het bouwen tot dusver, maar nu is er ook een filmpje met een korte uitleg over de crowdfunding, ook prettig om te delen met iedereen waarvan jij denkt dat die dit interessant vindt. Het gaat gestaag door en ik ben er super blij mee! Het filmpje wordt ook goed bekeken, en aan de hand van mijn sloffen die ik de laatste tijd heb gemaakt (zie m'n facebook!), heb ik in 2 dagen al 2 opdrachten binnen gehaald. Als dat zo doorgaat, gaat het wel lekker! Ze zijn super populair, al moet ik zeggen dat ze dan ook wel echt heel leuk zijn. Ik ga de komende tijd mij nog meer verfijnen in de techniek, wnat dat is nog best lastig, maar ze zijn nu al super comfortabel en leuk om te zien. Je kunt ze ook zelf leren maken als je een workshop slofjes vilten krijgt van mij, die staat ook tussen de tegenprestaties. Uiteraard kun je ze ook bestellen in opdracht, neem dan even contact met me op! 

26/04/2017 - 08:00

Ha, de 500 euro grens is gepasseerd! En ik sta ook nog eens in de krant. Én ik had een nieuwe cursus bij de Drense Zaak. Alsof de giften van de wereld niet op raken! Het was ook nog eens mooi weer vandaag, dus hopelijk heeft de lasser flink kunnen werken. Het moment van het plaatsen van de bodem komt steeds dichterbij, het is bijna onwerkelijk. Ik heb zo lang naar het moment toegeleefd dat ik echt kan beginnen met bouwen, en ik heb al zo vaak dingen moeten uitstellen, dat het onwerkelijk is dat het nu dicht bij komt. Zeker met de donaties die ik heb gekregen (by the way: je kunt ook anoniem doneren, dan vul je gewoon geen gegevens in maar klik je direct door naar het betalen), kan ik in ieder geval beginnen. Omdat ik nu ook in loondienst ben, kan ik ook beginnen met het opstarten van workshops geven, producten verkopen, etc, al merk ik dat dingen zo snel gaan dat ik opeens met mijn hoofd er niet meer bij kan. Gelukkig gaat het leven gewoon door, ook als mijn hoofd nog wat moeite heeft met alles bijbenen, en kan ik dus binnenkort beginnen met de bouw!! 

06/05/2017 - 04:00

Het laatste weekend! Vandaag en morgen zijn de laatste 2 dagen om mee te doen met deze crowdfunding actie, dus wees er snel bij! Laten we met z'n allen gaan voor het beste startkapitaal wat ik kan krijgen, zodat ik gauw aan de slag kan komende week met menie en daarna het de bodem van de wagen. Het is allemaal best spannend, want het lijkt er eindelijk op, na alle voorbereidingen en al zoveel geduld te hebben, dat ik nu echt kan beginnen met mijn project. En ik heb er super veel zin in! Dus dring nog even aan bij jou vrienden dat ze ook mee moeten doen, want dan kan dit project echt van start gaan.

09/04/2017

Eelste's Vardo

Het plan is om een eigen (woon)wagen van de grond af aan te bouwen, en dan met 2 grote paarden (bijvoorbeeld Belgen) rond te reizen in Nederland, daarna Europa, en wie weet nog verder. Deze wagen wordt 2 bij 4, van binnen zo'n 3 bij 2: genoeg ruimte voor een bed waarbovenop je een zithoek kunt maken, een kacheltje en keukenblokje en een toiletje... De bok kan worden uitgeschoven (ja, ik heb al een heel ingenieus plan), waardoor daar nog een 2 persoons bed op kan. Gasten kunnen dan dus een aantal dagen meereizen, zowel betalend als niet betalend, al kan het ook zijn dat ik een aantal dagen op 1 plek verblijf. Mijn wagen zal verder als podium fungeren, voor lokale mensen om hun kunsten en arbeid te showen, om samenbrengende activiteiten voor de dorpen die ik aandoe te organiseren. De mensen die ik ontmoet kunnen worden geïnterviewd, en ik zal hun verhaal anoniem aan de wereld vertellen. Deze verhalen zullen samen een onderzoek naar 'veiligheid' vormen in al z'n facetten en vormen, in het speciaal voor mensen die tot een minderheid vormen en mensen die voor welke reden dan ook buiten de normen vallen.

Missie
Door middel van online bloggen, vloggen en het delen van foto's zal ik de wereld laten zien dat je kunt samen-leven met de wereld, in plaats van altijd de normen van studie-werk-trouwen-kinderen-pensioen te moeten volgen... Hoe kunnen we duurzaam samen leven met mens en natuur, hoe kunnen we delen wat we hebben, hoe kunnen we zorgen voor onszelf en de aarde, met respect voor alles om ons heen. Ik wil graag laten zien hoe een droom de moeite waard is om voor te leven, en niet een onmogelijke fantasie. Dromen zijn motivatie, kunnen je uit bed krijgen in de ochtend en zorgen dat je doet wat je moet doen. Dromen kunnen klein zijn, groot, korte termijn, lange termijn, onmogelijk te bereiken... Zolang jij erin geloofd, zolang het de motivatie geeft om elke dag een stapje dichterbij het vervullen van de droom te komen. We leven maar één keer, waarom niet onze dromen nastreven in plaats van het leven door onze vingers te laten glippen, alsof gister hetzelfde was als vandaag. Elke dag kan speciaal zijn, elke dag kan genieten betekenen. Niet elke dag kan dat zijn, maar wel kunnen er wel het maximale uithalen.
 
Besteding geld
Het opgehaalde geld via crowthfunding wordt allemaal besteed aan de bouw van de wagen. Hiervoor heb ik een uitgebreide begroting gemaakt met een inschatting wat alle bouwmaterialen gaan kosten en wat ik aan producten in de wagen kwijt ben. De bouwmaterialen kosten zo ongeveer 6000 euro, en de goederen benodigd in de wagen zijn ongeveer 6000 euro. Daarnaast betaal ik 6% BTW over het binnen gehaalde geld, en een klein bedrag per transactie. Ook houd ik er rekening mee dat de bouw duurder uit kan vallen, maar ook met dat ik ga proberen sponsoring te krijgen voor bouwmaterialen en goederen. Zodoende hoop ik dat ik de eventuele extra's die het gaat kosten weg te kunnen strepen tegen de sponsoring die ik hoop te krijgen. 
Dit betekend dat ik met een donatie van 20 euro 1 grote steunbalk kan kopen, van 50 kan ik een vloeronderdeel kopen, voor 100 een zonnepaneel, voor 250 een rol isolatiefolie, voor 400 kan ik 1 nieuwe as kopen, voor 600 de kachel, 800 is het toilet, en 1500 is de accu!
Mocht ik toch nog geld over houden van de crowthfunding zal ik dit gebruiken voor het kopen van de paarden die voor de wagen komen.
 
Hoe kan ik doneren?
Ben je nu zo enthousiast dat je graag wil bij dragen aan dit project?? Top! Daar ben ik erg blij mee. Dit kan op de volgende manier:
U kiest een beloning en doet de bijbehorende donatie (dit kunt u meerere keren doen), of u kiest een bedrag hierboven in het scherm en doneert zonder beloning. Mocht u geen naamsvermelding willen op de website, kunt u de velden met naam en voornaam leeg laten, of hier een nickname invullen.
Vervolgens kunt u op de volgende maniere betalen:

  • Kredietkaarten (Visa, MasterCard, American Express)
  • PayPal
  • iDEAL
  • Mister Cash
  • Bankoverschrijving

Hiervan gaat 6%  naar World of Crowdfunding, en iedere overschrijving kost een klein bedrag:

  • Overschrijving: 0,75 €
  • Ideal: 0,75 €
  • Mister Cash: 0,40 € + 1,8%
  • PayPal: 0,55 € + 3,4%

Daarom is het doelbedrag 13000, zodat ik genoeg overhoud voor het project én deze crowdfunding website netjes betaald wordt. Het is echt heel simpel en zo gedaan! 

Ander soortige sponsoring/ hulp
Mocht u het project op de lange termijn willen sponsoren, dat kan! Graag zelfs. Neem contact met mij op via het emailadres eelste@gmail.com, zodat we dit kunnen bespreken. Ook als u op een andere manier wilt sponsoren, zoals het leveren van bouwmaterialen of benodigde goederen is bespreekbaar, en ik ben geïnteresseerd in het worden van een tussen-verkoper van duurzame producten. Als u wilt helpen bij het helpen in de bouw, is dit ook mogelijk. Check de website voor openbare werkdagen, of neem contact op als u specifieke kwaliteiten hebt die u denkt te kunnen inzetten!

Ps.
De overnachtingen op de Vardo zijn in principe exclusief ingrediënten voor de maaltijden, eventueel tegen extra betaling inclusief. Gasten hebben allerlei wensen en dieeten, en daarom bied ik het verblijf op deze unieke manier aan. Op deze manier eten de gasten wat ze lekker vinden, alhoewel ze niet hoeven te koken (tenzij anders gewenst). Ideaal toch? Jou lievelingsingrediënten, gekookt op houtvuur, terwijl je zelf heerlijk rustig achterover kan leunen en alleen hoeft te genieten. 
Ook voor mij zitten hier voordelen aan: ik hoef niet om te rijden om op zoek te gaan naar een supermarkt, ik hoef geen zware ingrediënten meenemen zonder koelkast aan boord, en ik krijg een gevarieerder dieet!

Donaties

€ 50
10/04/2017
Wim
-
€ 20
10/04/2017
Sebo H. Abels
Dat er velen mogen volgen!
€ 10
10/04/2017
Sarah
Keep your spirits up! :)
€ 20
11/04/2017
Renske Wemer
Succes Eelste!
€ 25
12/04/2017
George Wesseling
Succes, eerst nog even lekker werken bij VerkoopPartner
€ 25
12/04/2017
Timon & Suus Abels
Geen commentaar achtergelaten.
€ 25
13/04/2017
Olaf Lemaire
Heel veel succes gewenst!
€ 50
17/04/2017
Willem&Martijntje
Succes Eelste
€ 50
18/04/2017
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 45
20/04/2017
Anoniem
succes met de bouw van een prachtig project
€ 200
24/04/2017
Bert en Petra Daam
Goed bezig Eelste, een bijdrage voor bv 2 zonnepanelen :-),
€ 5
26/04/2017
H Peters
Nav FB-bericht De Drentse Zaak. Bijzondere zo persoonlijke dromen verdienen altijd ondersteuning. Succes!
€ 20
27/04/2017
Roelie Nijdam
Prachtig plan. Heel veel sukses.
€ 15
29/04/2017
Eva Faber
Lieve Eelste, ik geloof in jou!
€ 100
01/05/2017
Peter Dankmeijer
Geen commentaar achtergelaten.
€ 75
01/05/2017
Saskia en Merijn
Veel succes Eelste!
€ 25
01/05/2017
Meike en Bram
Succes met bouwen!
€ 15
02/05/2017
Anne
Op mooie reizen en bijzondere ontmoetingen!
€ 10
04/05/2017
Sanne Bruinsma
Hoi Eelste! We hebben samen de workshops gevolgd bij de Drentse Zaak waar ik voor het eerst hoorde over je prachtige project. Natuurlijk wil ik daar ook graag aan bijdragen! Laat die dromen maar uitkomen : - )
€ 10
07/05/2017
Margreet Pol
We hebben samen de workshops gevolgd bij de Drentse zaak Een fantastisch idee, volg je gevoel ! Heel veel succes

Beloningen

€ 1.000
Limit! 5 available
Een week lang overnachten in de Vardo, inclusief 3 workshops naar keuze.
Kom een week lang te overnachten bij Eelste, middenin het natuurgebied de Drentse Hunze en Aa's. Inclusief 3 workshops zoals allerhande vilten of het realiseren van dromen.
Een week lang overnachten in de Vardo, inclusief 3 workshops naar keuze.
€ 10
Rondleiding in de Vardo.
Iedereen die doneert krijgt een rondleiding in de Vardo, omdat jij het mede mogelijk hebt gemaakt dat die bestaat!
Rondleiding in de Vardo.
€ 15
Limit! 13 available
Handgemaakte ansichtkaarten (set)
Handgemaakte ansichtkaarten (set van 5) met eigen gecreëerde stempel techniek, verscheidene teksten, verscheidene afbeeldingen
Handgemaakte ansichtkaarten (set)
€ 25
Limit! 6 available
Hartjes slinger, handgemaakt van vilt
Handgemaakte vilten slinger met hartjes
Hartjes slinger, handgemaakt van vilt
€ 40
Limit! 10 available
Privé rondleiding door de Vardo, inclusief warme lunch.
Kom als één van de eersten naar de Vardo kijken en krijg een rondleiding van Eelste! Inclusief warme lunch gekookt in de Vardo.
Privé rondleiding door de Vardo, inclusief warme lunch.
€ 50
Gevilten kussen, schapenvacht of lontwol
Ontvang een gevilten kussen, naar eigen keuze van schapenvacht (Drent/ Texelaar) of van gekleurde lontwol (decoratie naar Eelste's vrijheid)
Gevilten kussen, schapenvacht of lontwol
€ 75
Limit! 4 available
Vilten tablet/ laptop hoes
Vilten tablet/ laptop hoes op maat en met de hand gemaakt, zonder naden! Met mogelijkheid om voorkeur voor kleur en design aan te geven.
Vilten tablet/ laptop hoes
€ 100
Limit! 2 available
Gevilten vacht
Vacht van schaap, gevilten (dus van geschoren schaapjes). Verscheidene soorten zoals Drent (wit en langharig) en Texelaar (bruin en kortharig).
Gevilten vacht
€ 250
Limit! 2 available
Workshop slofjes op maat maken (5 pers.)
Workshop natvilten om slofjes op eigen maat te maken (2 personen)
Workshop slofjes op maat maken (5 pers.)
€ 500
Limit! 3 available
Midweek of lang weekend in de Vardo, inclusief 1 workshop (2 pers.)
Kom als één van de eersten een midweek of lang weekend overnachten in de Vardo bij Eelste middenin het natuurgebied Hunze en Aa's! Alle maaltijden worden voor u bereid, ingrediënten voor eigen kosten; evt in overleg is dit veranderbaar. Dit aanbod is voor 2 personen.
Midweek of lang weekend in de Vardo, inclusief 1 workshop (2 pers.)
Wens je een betaalbewijs of factuur? eelste@gmail.com
Donaties
€ 50
Wim
-
€ 20
Sebo H. Abels
Dat er velen mogen volgen!
€ 10
Sarah
Keep your spirits up! :)
€ 20
Renske Wemer
Succes Eelste!
€ 25
George Wesseling
Succes, eerst nog even lekker werken bij VerkoopPartner
€ 25
Timon & Suus Abels
Geen commentaar achtergelaten.
€ 25
Olaf Lemaire
Heel veel succes gewenst!
€ 50
Willem&Martijntje
Succes Eelste
€ 50
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
€ 45
Anoniem
succes met de bouw van een prachtig project
€ 200
Bert en Petra Daam
Goed bezig Eelste, een bijdrage voor bv 2 zonnepanelen :-),
€ 5
H Peters
Nav FB-bericht De Drentse Zaak. Bijzondere zo persoonlijke dromen verdienen altijd ondersteuning. Succes!
€ 20
Roelie Nijdam
Prachtig plan. Heel veel sukses.
€ 15
Eva Faber
Lieve Eelste, ik geloof in jou!
€ 100
Peter Dankmeijer
Geen commentaar achtergelaten.
€ 75
Saskia en Merijn
Veel succes Eelste!
€ 25
Meike en Bram
Succes met bouwen!
€ 15
Anne
Op mooie reizen en bijzondere ontmoetingen!
€ 10
Sanne Bruinsma
Hoi Eelste! We hebben samen de workshops gevolgd bij de Drentse Zaak waar ik voor het eerst hoorde over je prachtige project. Natuurlijk wil ik daar ook graag aan bijdragen! Laat die dromen maar uitkomen : - )
€ 10
Margreet Pol
We hebben samen de workshops gevolgd bij de Drentse zaak Een fantastisch idee, volg je gevoel ! Heel veel succes
Beloningen
€ 1.000
Een week lang overnachten in de Vardo, inclusief 3 workshops naar keuze.
Kom een week lang te overnachten bij Eelste, middenin het natuurgebied de Drentse Hunze en Aa's. Inclusief 3 workshops zoals allerhande vilten of het realiseren van dromen.
Een week lang overnachten in de Vardo, inclusief 3 workshops naar keuze.
€ 10
Rondleiding in de Vardo.
Iedereen die doneert krijgt een rondleiding in de Vardo, omdat jij het mede mogelijk hebt gemaakt dat die bestaat!
Rondleiding in de Vardo.
€ 15
Handgemaakte ansichtkaarten (set)
Handgemaakte ansichtkaarten (set van 5) met eigen gecreëerde stempel techniek, verscheidene teksten, verscheidene afbeeldingen
Handgemaakte ansichtkaarten (set)
€ 25
Hartjes slinger, handgemaakt van vilt
Handgemaakte vilten slinger met hartjes
Hartjes slinger, handgemaakt van vilt
€ 40
Privé rondleiding door de Vardo, inclusief warme lunch.
Kom als één van de eersten naar de Vardo kijken en krijg een rondleiding van Eelste! Inclusief warme lunch gekookt in de Vardo.
Privé rondleiding door de Vardo, inclusief warme lunch.
€ 50
Gevilten kussen, schapenvacht of lontwol
Ontvang een gevilten kussen, naar eigen keuze van schapenvacht (Drent/ Texelaar) of van gekleurde lontwol (decoratie naar Eelste's vrijheid)
Gevilten kussen, schapenvacht of lontwol
€ 75
Vilten tablet/ laptop hoes
Vilten tablet/ laptop hoes op maat en met de hand gemaakt, zonder naden! Met mogelijkheid om voorkeur voor kleur en design aan te geven.
Vilten tablet/ laptop hoes
€ 100
Gevilten vacht
Vacht van schaap, gevilten (dus van geschoren schaapjes). Verscheidene soorten zoals Drent (wit en langharig) en Texelaar (bruin en kortharig).
Gevilten vacht
€ 250
Workshop slofjes op maat maken (5 pers.)
Workshop natvilten om slofjes op eigen maat te maken (2 personen)
Workshop slofjes op maat maken (5 pers.)
€ 500
Midweek of lang weekend in de Vardo, inclusief 1 workshop (2 pers.)
Kom als één van de eersten een midweek of lang weekend overnachten in de Vardo bij Eelste middenin het natuurgebied Hunze en Aa's! Alle maaltijden worden voor u bereid, ingrediënten voor eigen kosten; evt in overleg is dit veranderbaar. Dit aanbod is voor 2 personen.
Midweek of lang weekend in de Vardo, inclusief 1 workshop (2 pers.)