Dringend nieuwe omheining voor paardenopvang

Profile picture
Vzw Perdito
Project afgesloten
5
€ 280 van € 8.500
20/04/2017 - 04:00

Dat was even schrikken:

Deze morgen omstreeks 7.30 kwam een vaste vrijwilligster toe op de hoeve. Zoals altijd direct de paardjes een goeiemorgen wensen, nu ja het was niet echt een goeiemorgen want algauw stelde ze vast dat Muscat (het politiepaard op rust dat we vorig jaar hebben opgevangen) in de draden van onze rampzalige omheining vastzat. Hij moet al een tijdje vastgezeten hebben want het zweet stond in zijn hals van zich zenuwachtig te maken. Gelukkig bleef de vrijwilligster koelbloedig en knipte direct de draden door die zich gesponnen hadden rond Muscat zijn benen. Oef wat een opluchting voor beiden. Muscat heeft er gelukkig geen verwondingen of trauma aan overgehouden. Dus kwamen we weer tot de conclussie dat we echt een nieuwe omheining nodig hebben. Dat is een feit. Wie wil er zijn steentje bijdragen aub. Firma's en zelfstandigen plaatsen we graag op onze website. Dank je wel.

 

 

 

 

 

17/04/2017 - 11:27

Vzw Perdito engageert zich ertoe om paarden te behandelen met respect voor hun natuurlijke levensbehoeften. Vzw Perdito vangt verwaarloosde en misbegrepen paarden op. We werken ook met mensen met een beperking zowel motorisch als mentaal. De samenwerking tussen de paarden en de mensen met een beperking is fenomenaal, vaak komen er traantjes van diepe ontroering en geluk. Verschillende zorginstellingen komen op therapie bij ons, we bieden ook begeleid werk zodat mensen die lang uit het arbeidscircuit zijn zich terug kunnen voorbereiden om op de arbeidsmarkt weer tewerkgesteld te kunnen worden. Ze leren hier stiptheid, verantwoordelijkheid, geloven in zichzelf,...

Dit crowfunding plan hebben we opgestart omdat we dringend nieuwe omheining nodig hebben voor de weides. Twee jaar geleden zijn we verhuist van een kinderboerderij naar de huidige hoeve te Wulpen. We hebben veel opgeruimd en veel opgeknapt met recyclage materiaal. Hier en daar de omheining vastgebonden, kortweg geroeid met de middelen die we hadden. Zo hebben we het kunnen volhouden maar momenteel is het echt niet meer te doen. Al het hout is door en door rot, de palen breken af, de paarden kunnen zo los door de omheining wat niet veilig is voor hen maar ook niet voor de mensen die op therapie komen. Vorige week was onze vurige Mo uitgebroken en was de weg opgelopen. Ons hart bonkte wild tekeer. Gelukkig is alles goed afgelopen en hebben we na veel risico's Mo terug naar de hoeve kunnen brengen. 

We leven van giften en verkopen leuke gehaakte en gebreide spulletjes op tal van evenementen, ook verzorgen we vaak caterings om wat geld in de lade te brengen maar het meeste geld komt van onze schrandere persoonlijke rekening. 

Het zijn geen luxe paarden die we onderhouden maar paarden met een zwaar verleden achter zich die zich niet alleen psychisch getekend heeft maar ook lichamelijk. De verhalen kunt u lezen op onze website: www.vzwperdito.webs.com. Dus de paarden hebben allen veel medicatie, voedingsrijk eten en natuurlijke suplementen nodig. Ook staan de dieren onder permanente controle van de dierenarts. Elk jaar worden hun tanden nagezien, velen hadden nog nooit een tandarts gezien, om de drie maanden komt de hoefkapper langs om hun voetjes mooi inorde te zetten om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Het is een zware dobber, maar we blijven erin geloven. Wie weet waar waren die lieverds anders terechtgekomen? U kunt het zich al voorstellen... in de slachtbank zoals zovelen. Elke dag krijgen we telefoontjes om paarden op te vangen, ze dienen niet meer voor de sport, dus brengen geen geld meer op en moeten ze weg wat natuurlijk verschrikkelijk is. We vragen ons soms af hoe mensen dit over hun hart krijgen. We zien veel leed en pijn maar zijn steeds blij dat we de lieverds kunnen redden, ookal kunnen we ze jammergenoeg niet allemaal redden. 

Bij deze vragen we dan ook vriendelijk een kleine bijdrage, wij zijn van het principe, vele kleintjes maken ook 1 grote. We hebben bij verschillende firma's prijsoffertes opgevraagd en hebben geopteerd voor een goede, eenvoudige omheining. 

Bij deze willen we jullie nog meedelen dat wij een attest van sponsering kunnen uitschrijven voor firma's en zelfstandigen nog niet voor particulieren. 

Het Perdito-team en de paardjes danken jullie alvast uit het diepste van ons hart. 

Donaties

€ 100
24/04/2017
Daniel
Prachtig project!!!!
€ 30
07/05/2017
Françoise & Christophe
Van Harte Françoise & Christophe
€ 100
08/05/2017
Norbert Thieren
Uit liefde voor de dieren.
€ 25
23/05/2017
Babs Withouck
Ik hoop echt dat jullie je doel bereiken
€ 25
18/06/2017
Stefan Vanthuyne
No comments.
Donaties
€ 100
Daniel
Prachtig project!!!!
€ 30
Françoise & Christophe
Van Harte Françoise & Christophe
€ 100
Norbert Thieren
Uit liefde voor de dieren.
€ 25
Babs Withouck
Ik hoop echt dat jullie je doel bereiken
€ 25
Stefan Vanthuyne
No comments.