Crowdfunding Vrijzinnige Partij Tweede Kamer Verkiezingen

Profile picture
Vrijzinnige Partij
Project afgesloten
1
€ 100 van € 300
14/02/2017

 

Jij Telt MeeS

Inmiddels loopt onze crowdfunding actie al een paar weken. De teller staat op €2500 en de donaties komen gestaag binnen. Wij willen iedereen bedanken die inmiddels al gegeven heeft. Met dit geld willen wij een strak campagne voor de Tweede Kamerverkiezing neerzetten. Wij hebben onze doelen hoog ingezet. Wij willen op 15 maart 2017 600.000 stemmen binnenhalen! Dat levert onze kiezers een Vrijzinnige Partij fractie van 10 man op! Voordat het zover is, moeten we een strak en gedegen campagne kunnen betalen.

Met de financiering van de oude politiek is tegenwoordig van alles mis. Politiek partijen zijn een unieke soort vereniging. Veruit de meeste gewone verenigingen zijn afhankelijk van wat de politiek beslist als het om subsidies gaat. Maar politieke verenigingen, als ze in de Kamer komen, kunnen hun eigen wetgevende macht gebruiken om naar believen belastingen te heffen en hun eigen zakken te vullen. Dit is een positie die vele penningmeesters benijden. Wie wil immers niet een poel van verplichte donoren hebben?

Vanaf het begin van de crowdfunding campagne werden we naast de vele steunbetuigingen via social media geconfronteerd met de belangrijkste argumenten vóór publieke financiering van politieke partijen, namelijk:

  • partijen worden vrij gehouden van invloed van lobbyisten;
  • partijenstelsel is cruciaal voor het functioneren van de democratie

Het idee dat partijen door publieke partijenfinanciering gevrijwaard zijn van de invloed van lobbyisten is absurd. De middelen die bedrijven aanwenden om voordeeltjes te regelen buiten verkiezingstijd zijn hoger dan ooit. Het komt wel vaker in het nieuws dat organisaties hele lappen wetsteksten schrijven die woord voor woord door de minister worden overgenomen. Het geld dat uitgedeeld wordt aan partijen is een schijntje vergeleken met de stortvloed aan lobbyactiviteiten die de dag na de verkiezing aanvangen.

Een ander belangrijk argument vóór publieke financiering is dat partijen cruciaal zijn voor het functioneren van onze democratie. Daar stellen wij grote vraagtekens bij. Ons democratische stelsel lijkt juist gebouwd om de kloof tussen politiek en burgers wijd open te houden. Een goed functionerende democratie hoort die kloof te dichten. De keuzes die politieke partijen maken staan vaak haaks op wat de bevolking wil. Partijen worden slechts eens in de vier jaar ter verantwoording geroepen. Op zo’n moment worden miljoenen euro’s belastinggeld uitgegeven om het volk vooral te laten vergeten dat de politiek er is voor de belangen van de politiek en hun bondgenoten achter de schermen. Is het een goede besteding van belastinggeld om partijen te helpen het volk een loer te draaien?

De Vrijzinnige Partij ziet veel mogelijkheden in directe democratie. Daarin worden politieke partijen sowieso minder belangrijk. Wij zien ook veel heil in een sterke reductie in de regeltjes die de economie beteugeld houden. Wij hebben een toekomstgerichte perspectief waarin partijen naar hun kiezers moeten luisteren. Partijen die liegen en bedriegen zullen worden afgestraft. De partijen die de kloof tussen politiek en burger verkleint, zullen beloond worden. Hiervoor maken wij ons sterk. Jij kan ons daarbij helpen!

Steun ons !! Help ons de Basis Op Orde " te brengen

JIJ TELT MEE !!

Donaties

€ 100
14/02/2017
Gerard Kuijpers
Mijn bijdrage aan de vrijzinnige zaak.

Beloningen

Limit! 5 available
ligt de nadruk op moderne communicatie middelen als internet,e-mail,sms,mobiel bellen, die ons dagelijks leven zo zeer gaan beheersen
Donaties
€ 100
Gerard Kuijpers
Mijn bijdrage aan de vrijzinnige zaak.
Beloningen
ligt de nadruk op moderne communicatie middelen als internet,e-mail,sms,mobiel bellen, die ons dagelijks leven zo zeer gaan beheersen